TripAdvisor
TripAdvisor
Know better. Book better. Go better.
TripAdvisor Traveler Rating
Based on 130 traveler reviews
TripAdvisor Ranking #444 of 1592 places to eat in Krakow
Most Recent Traveler Reviews
  • Sep 15, 2017: “Nice place with good food”
  • Aug 12, 2017: “Excellent”
  • Jul 31, 2017: “Fresh Sushi”
  • May 3, 2017: “Terrible fusion food”
  • Apr 23, 2017: “Asian fushion”
© 2017 TripAdvisor LLC

Chcesz wiedzieć, jaka jest różnica między sushi a sashimi – najlepiej zajrzyj do krakowskiego EDO SUSHI BAR.

Snobizm bywa motorem postępu. Modę na kuchnię japońską zawdzięczamy rodzimym biznesmenom, naśladującym swych zachodnich kolegów. Rycerze nadwiślańskiego kapitalizmu, porzuciwszy białe skarpetki i czarne mokasyny, jęli się domagać takich samych knajp na business lunch, jak ich koledzy z Londynu czy Los Angeles. To z myślą o nich sprowadzono do Polski japońskich kucharzy i otwarto w Warszawie pierwsze japońskie restauracje.

Czytaj dalej... »

Tak musiało się stać: kuchnia japońska zapuszcza korzenie w Polsce.

Dowodem otwarty przed trzema miesiącami bar sushi EDO – trzeci tego typu w centrum. A to lokal nie byle jaki, żeby jednak to sobie uświadomić, najpierw trzeba całkowicie zapomnieć o wschodniej kuchni, bo nie z kuchnią tu będziemy mieli do czynienia, ale z prawdziwą sztuką kulinarną. 

Czytaj dalej... »

Fenomen sushi. Zarówno potrawy kryjące się pod tą nazwą, jak i sam japoński termin zrobiły w ostatnich latach oszałamiającą karierę.

Słowo „sushi” znane jest nawet laikom i kojarzone z surową rybą z dodatkiem ryżu, z drugiej strony fakt istnienia w samej tylko Warszawie ponad 50-ciu wyspecjalizowanych lokali serwujących tę wyrafinowaną zakąskę świadczy o jej rosnącej popularności. Pojawia się w telewizyjnych reklamach, filmach fabularnych, największe polskie tygodniki i dzienniki poświęcają sushi oddzielne artykuły, a nawet wkładki.

Czytaj dalej... »

Sushi wśród wigilijnych potraw? Pomysł doskonały i co ważne – oryginalny.

Ta japońska potrawa z nielicznymi wyjątkami przyrządzana jest ze szlachetnych, świeżych ryb i owoców morza, wiec doskonale wpasowuje się między postne dzwonka smażonego karpia, tradycyjne uszka i barszcz. 

Czytaj dalej... »